Wait

Aan innovaties geen gebrek op Tulip Trade Event

Het Tulip Trade Event is voor de deelnemers traditiegetrouw een goed moment om hun innovaties in de schijnwerpers te zetten. Van 23 tot en met 25 maart 2022 kunnen bezoekers weer kennismaken met verschillende nieuwe tulpensoorten. Daarnaast is er gelegenheid om zelf de verschillen te zien tussen broei op water en broei op grond en om te sparren over trends in kleur en vorm.

De tulpensector is volop in ontwikkeling. Kwaliteit blijft een punt van aandacht en de sector streeft permanent naar verbetering. VWS laat de bezoekers graag de nieuwste innovatie zien op het gebied van verwerking en verpakking van de bollen, die dankzij de nieuwe, verplaatsbare portalen zeer soepel en efficiënt verloopt.

Klantcontact is erg belangrijk voor VWS. Door de huidige instabiele en moeilijke omstandigheden in de wereld, is het niet voor iedere klant uit het buitenland mogelijk om naar Nederland te komen. Daarom bieden wij onze klanten en andere geïnteresseerden een digitale rondleiding door onze kas. Zo blijven zowel de klanten, als VWS op de hoogte van vraag en aanbod en kan er onderling op laagdrempelige wijze (markt)informatie worden uitgewisseld.

De export van tulpenbollen (droogverkoop) stond jarenlang sterk onder druk. Dit had enerzijds te maken met de kwaliteit van de bollen en anderzijds met de trend waarbij de consument vaker kiest voor een ‘gemakstuin’, zonder veel groen. Die laatste ontwikkeling lijkt voorzichtig te kenteren: steeds meer consumenten onderkennen het belang van groene tuinen en daarmee komt er weer meer belangstelling voor bloembollen.

Kleurrijk assortiment
Het zijn deze en andere onderwerpen die tijdens het Tulip Trade Event onderwerp van gesprek zullen zijn. De deelnemers zetten hun deuren immers niet alleen open om hun kleurrijke assortiment te tonen, maar ook om het gesprek aan te gaan met bezoekers. Sparren over de toekomst van de tulpenteelt bleek tijdens eerdere edities een waardevol ingrediënt. Het Tulip Trade Event wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd en telt 12 deelnemers, verspreid over Noord- en Zuid-Holland.

Deelnemers
De twaalf deelnemende bedrijven zijn P. Aker, Amsonia, Boots Flowerbulbs, Borst Bloembollen, BOT Flowerbulbs, Haakman Flowerbulbs, Holland Bulb Market, P. Nelis & zoon’s, Nord Lommerse, C. Steenvoorden, VWS Flowerbulbs en Jan de Wit en Zonen.


Check www.TulipTradeEvent.nl voor meer informatie en lees meer over de deelnemers!

TOP

Deel deze pagina

blogger
TOP

VWS Export - Import of
Flowerbulbs B.V.

Westelijke Randweg 3
1721 CH  Broek op Langedijk
The Netherlands
+31(0) 226 331050
sales@vws-flowerbulbs.nl

Created by Trefnet • Powered by SHARK CMS

1.2070083618164