Wait

Officiele Bedrijfsdonateur

VWS is de eerste officiele bedrijfsdonateur van de Stichting ALS Nederland. Daar zijn wij maar ook ALS Nederland enorm trots op en hopen dat dit voorbeeld gevolgd zal worden. Danzij de structurele steun van donateurs zoals VWS kan de stichting dit werk ook in de toekomst blijven voortzetten.


Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij.

Na de eerste symptomen is de gemiddelde levensverwachting 3 tot 5 jaar

Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor deze 1500 patiënten nog niet. Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid nihil zijn; verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.

 

Leest u dit en wilt u meer weten van de stichting neem dan een kijkje op de website of gebruik de onderstaande link om zelf direct te doneren.

Doneer direct

 

TOP

Deel deze pagina

blogger
TOP

VWS Export - Import of
Flowerbulbs B.V.

Westelijke Randweg 3
1721 CH  Broek op Langedijk
The Netherlands
+31(0) 226 331050
sales@vws-flowerbulbs.nl

Created by Trefnet • Powered by SHARK CMS

1.1164245605469